Artikler

Vild stigning: Så meget er den gennemsnitlige bolig steget i værdi det seneste år

Af februar 16, 2021 februar 17th, 2021 No Comments

2020 overraskede skeptikerne, da der mod forventning blev slået flere salgsrekorder og boligmarkedet stormede frem.

Denne udvikling har nu vist sig at fortsætte ind i 2021. For niende måned i træk er prisen på huse og lejligheder steget. Ser man på hele landet, så er huspriserne i gennemsnit steget med 1,0 pct. i januar, og på ejerlejligheder steg de med 1,3 pct. Det viser nye tal fra Boligsiden.

Den gennemsnitlige pris for et hus er det seneste år steget med 7,6 pct., og priserne for ejerlejligheder ligger i dag hele 10,3 pct. højere. Eksempelvis, så vil det svare til, at et gennemsnitligt hus er steget 150.000 kroner i værdi på blot et år. Samme eksempel kan laves med en typisk ejerlejlighed, hvis pris er steget mere end 260.000 kroner.

Vil du vide præcis hvor meget din bolig er steget i værdi? Book en vurdering af din bolig. Har du ikke mod på et besøg af din lokale ejendomsmægler, så kan du prøve vores prisberegner og på få minutter få en estimeret værdi af din bolig

Den perfekte cocktail for prisstigninger

Gennem årets første måned har der været en højere handelsaktivitet, end hvad vi normalt ser i januar måned, mens boligudbuddet nu er på det laveste i 15 år. Den høje efterspørgsel er med det lave udbud den perfekte kombination til at presse huspriserne op. 

Udbuddet kan altså ikke følge med den nuværende appetit for at købe ny bolig. Vi ser samtidig, at renterne fortsat er lave, og det gør det muligt for de mange boligkøbere at indfri deres boligdrømme. Valgmulighederne er dog på sit laveste, hvilket får mange købere til at slå til hurtigt eller måske endda byde over udbudsprisen for at sikre sig handlen. 

Du kan læse mere om, hvor lang tid det tager at sælge en bolig i din kommune her. 

Lige nu er det er sælgers marked 

Da udbuddet ligger på det laveste, vi har set i lang tid, er der rift om de boliger, der er på markedet. Hvis du overvejer at sælge din bolig, så vil du potentielt kunne nyde godt at den mulige, høje profit. Handelsaktiviteten på markedet er meget høj, og der bliver faktisk handlet flere huse end før coronaen gjorde sin entré i Danmark.  

Køberne sidder parat, når der kommer nye boliger ud, og måske er det netop din bolig, der bliver rift om. Hvis du er nysgerrig på, hvad din bolig er værd lige nu, uanset om det er med tankerne om at sælge eller blot for at stille nysgerrigheden, så kan du nemt prøve vores gratis online prisberegne. 

Vil du høre mere om, hvordan du får solgt din bolig, så kan du kontakte os på tlf. 30 74 07 29 for gratis boligrådgivning. 

Top