Nu har vi ramt efterårsmånederne i kalenderåret 2020 – året, hvor Covid-19 forpurrede alle danskernes sommerferieplaner, og hvor sommerhussalget slog rekorder i forlængelse heraf. Og selvom vi er 2/3 inde i året, fortsætter sommerhussalget i samme høje tempo.

Allerede inden coronavirussen lukkede hele Danmark ned i foråret, var der gang i den. Men i maj og juni eksploderede sommerhussalgene, da danskerne ikke kunne komme til udlandet og dermed var nødsaget til at holde ferie i det danske land.

Selvom sommerferien er ovre, og det lune vejr nu er mere lunefuldt, så ser man stadig utrolig mange salg. Du skal derfor ikke holde dig tilbage, hvis du ønsker at sælge dit sommerhus, da der stadig er stor mulighed for at få din feriebolig solgt.

25 % flere solgte sommerhus i august end forrige år

Bare i august måned er der blevet solgt 1.400 sommerhus, hvilket er 25 % mere sammenlignet med forrige august, og allerede nu er der blevet solgt 11.000 sommerhuse og fritidsboliger sammenlagt for 2020. Det overgår salget for hele 2019, som var det bedste år for sommerhussalget siden finanskrisen. Alt dette viser nye tal fra Boligsiden.dk.

På grund af den store efterspørgsel på danske sommerhuse er kvadratmeterprisen også steget. Mere konkret er den steget med 8 % siden januar, og i visse dele af landet er den steget markant mere end det. Det er med andre ord sælgers markedet, hvor du kan ende med en ganske fin profit på dit sommerhussalg.

Grunden til, at 2020 både kunne være året for rekordsalg og rekordlave udbud, skyldes, at mange sommerhuse lå som usælgelige og har været til salg i årevis. Nu er stort set alle af de såkaldte usælgelige ferieboliger blevet solgt.

Dog ser det ud til, at sommerhussalget langsomt er ved at komme på sit normale igen. Selvom sommerhussalget nok vil fortsætte med at være i overhalingsbanen resten af 2020, så er udbuddet langsomt ved at stige, nu hvor de gode sommerdage kommer længere og længere væk, og vi nærmer os vinteren.

Ønsker du at sælge dit sommerhus? Få en gratis vurdering her!

Hvis du ønsker at nyde godt af det rekordhøje sommerhussalg og de stigende kvadratmeterpriser, så kan du få vurderet dit sommerhus ganske gratis ved at benytte vores boligberegner. Her skal du blot udfylde 6 små steps, og så vil du på næsten ingen tid for at vide, hvor meget dit fritidshus eller sommerhus er værd.

Kontakt os på telefon 30 74 07 29 eller på info@danskboligvurdering.dk, eller udfyld formularen her, så ringer vi dig op.

Top