Man skulle næsten tro, at boligpriserne ikke blive højere i forhold til den givne situation netop nu. Men de stiger og stiger trods corona, hvilket vidner om, at markedet er i fremdrift.

TV2.dk skriver, at steg huspriserne i gennemsnit med 1,1% i juli efter en juni måned, hvor stigningen også var til stede. Ser man på ejerlejligheder, steg markedet med 2,1% i samme periode. Konklusionen lyder, at der ganske enkelt er for få huse og lejligheder til rigtigt mange købere.

Altså er det sælgers marked lige nu.

Coronaen bremsede forårssalget

Der er meldt om salgsrekorder trods coronaen, men alligevel blev starten på forårssalget hæmmet i marts, hvor udbruddet kom. Markedet er kommet efter det igen, selv om alt stort set er støvsuget. Der er for få boliger til salg lige nu, og der står mange på spring. Derfor er en af årsagerne til de stigende priser, at det er simpel udbud og efterspørgsel, der gør sit arbejde.

I starten af august var der godt en femtedel færre boliger til salg, end der plejer. Det kan skyldes, at folk er bange for at åbne deres døre ift. smitte. Salget er der dog ikke noget i vejen med, da landets mæglere slår rekorder måned efter måned.

Tjek din egen kommune

Tv2.dk har lavet en oversigt over prisudviklingen for kommunerne, hvor du også kan se din kommunes udvikling.

I nogler kommuner har man oplevet et fald på mere end 10% inden for det seneste år, hvor bl.a. Norddjurs og Middelfart kan nævnes. Alt imens man i Frederikshavn kan tilskrives en stigning på mere end massive 30%.

Få vurderet din bolig ganske gratis

Vil du se, hvor meget din bolig er værd nu, kan du teste via vores boligberegner.

Vi hjælper også gerne med at finde en god lokal mægler, der kan give dig en uforpligtende vurdering, hvis du overvejer at sætte til salg. Udfyld formularen under Mæglermatch og vi kontakter dig hurtigst muligt, så vi sammen kan finde det bedst match.

Kontakt os endelig på telefon 30 74 07 29 eller på info@danskboligvurdering.dk.

Top