Hvis du er i tvivl om, at vælge den rette ejendomsmægler, er du ikke alene. Det kan være svært at kende forskel på ejendomsmæglerne. Dit hjem er samtidig mere end blot mursten, vægge og maling. Det er her, du har formet og haft en hverdag. Det er dermed også helt naturligt, at dit boligsalg er forbundet med mange tanker og overvejelser. Et boligsalg er netop en del af en større proces. Og her har ejendomsmægleren en vigtig rolle, der har betydning for salgsforløbet og hele din oplevelse. Uanset, om din bolig er blevet for stor, for lille, for dyr eller måske bare forkert, så har vi her samlet tre gode råd til dig, sådan du vælger den rette ejendomsmægler:

Er du i tvivl om, at vælge den rette ejendomsmægler? Vi udpeger den rette ejendomsmægler til dit boligsalg ud fra en analyse af salgstider, liggetid og anmeldelser af ejendomsmæglerne i dit områder.

Se på statistikker for ejendomsmæglerne i dit lokalområde

Ejendomsmæglerens ord er én ting, men statistikker kan fortælle noget andet. Der laves fx opgørelser i dit område over, hvor store markedsandele de enkelte ejendomsmæglere har, hvor lang tid de gennemsnitligt er om at sælge forskellige boligtyper samt hvor stort et prisafslag de gennemsnitligt laver på de boliger, de har til salg.

Boligsælgere kan lave den fejl, at de blot vælger den ejendomsmægler, som giver den højeste vurdering. Det kan dog ofte ende ud i, at boligen får en lang liggetid og der dermed skal laves et afslag i prisen. Det kan statistikkerne bl.a. give dig et indblik i. Hvis du ikke vil bruge tid på analysearbejdet, kan vi klare det for dig helt uforpligtende – udfyld vores formular her.

Forhør dig hos naboer, venner og familie om deres valg

Det er en god ide at danne dig et indtryk af, hvilke ejendomsmæglere dine bekendte har erfaring med at bruge. Her kan du fx starte med at høre dine nyeste naboer. De kan sætte dig ind i, hvad de har sat pris på i deres salgsproces, så du får indtryk af, om det er de egenskaber, du har behov for.

Dine bekendte kan også belyse potentielle mangler eller andet, så du ved, hvad du skal være opmærksom på. Ejendomsmæglerens styrker skal passe til den situation, du er i, og det er en god ide også at høre erfaring fra andre end ejendomsmægleren selv.

Er du nysgerrig på, hvad netop din bolig er værd? Prøv vores online boligberegner her.

Brug din mavefornemmelse

Det handler ikke kun om, hvilken ejendomsmægler der har de bedste salgstale. Kemien skal være den rigtige. Du skal derfor ikke blot vælge den ejendomsmægler, som du mener kan sælge din bolig til den højeste pris. Det kan potentielt ende ud i, at prisen skal sættes ned af flere omgange.

Du er dermed bedre stillet med en realistisk salgspris og en ejendomsmægler, som du føler dig tryg ved. Kemien får betydning for hele salgsprocessen, så du kan sove trygt om natten, mens du ved, at du har lagt ansvaret i de rette hænder.

Kom godt fra start på din boligrejse

Vores boligspecialister sidder klar til at vejlede dig, så du kan komme godt fra start. Vi laver en analyse ud fra bl.a. beliggenhed, boligtype samt boligstørrelse, mens vi herefter analyserer statistikkerne for de lokale ejendomsmæglere i dit nærområde. Vi er med på sidelinjen gennem hele processen med gratis rådgivning, så du er sikret en tryg salgsoplevelse og har ro i maven om, at vælge den rette ejendomsmægler. Du kan udfylde vores formular lige her.

Top