Vi har i mange år hørt om, hvordan danskerne flygter fra landet og Udkantsdanmark ind til byen. Denne urbanisering har dog medført at huse på landet og udenfor byen er blevet svære at sælge. Dog viser nye tal fra Boligsiden.dk, at der er flere danskere, som køber bolig udenfor byzonerne. Der er dermed flere, der ønsker at bo på landet.

En ny opgørelse fra Boligsiden.dk viser, at andelen af solgte boliger i landzoner fra marts til august er steget. Mere præcis blev der i 2019 i den pågældende periode solgt ca. 3.600 huse, hvor der i år i den samme periode er blevet solgt ca. 4.400 huse eller lejligheder i landzoner. Ejer du dermed en bolig i en landzone, og ønsker du at sælge, så er efterspørgslen til det nu.

Danskere vil have adgang til natur og frisk luft

Danmark er efter Planloven inddelt i tre zoner: byzoner, sommerhusområder og landzoner. Meningen med denne opdeling var at skabe en klar grænse mellem byerne og det åbne land. På den måde kunne det sikres, at der ikke blev bygget huse eller lignende på landet, uden at der var givet tilladelse til det. Landzoner dækker over både det åbne land samt en stor del af de små landsbyer.

Flytningen fra by til land var allerede påfaldende før coronakrisen, som i den nye opgørelse er på hele 12,0 % af andelen af det samlede salg af boliger. Flere overvejer altså at bo på landet, og det er en landsdækkende udvikling, der er tale om. I tabellen nedenfor kan du se mere konkret andelen af solgte boliger i landzoner ift. det samlede salg og dens udvikling fra 2016 og frem til 2020.

Da økonomer havde dømt boligmarkedet ude pga. Covid-19, var det nok de færreste, som havde forudset, at boligmarkedet – og særligt boliger i landzoner – skulle komme styrket igennem. Det mener Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden på Boligsiden.dk, skyldes noget helt særligt:

”De mange timer hjemme har fået mange til at se deres bolig med nye øjne. Vi er for alvor blevet bevidste om, hvilke kriterier vores bolig skal kunne leve op til, og i hvilke omgivelser vi gerne vil have, boligen skal ligge. Det lader til, at i kølvandet på coronanedlukningen er der lidt flere, der ønsker et liv på landet, hvor man både får lidt mere bolig for pengene og samtidig fri adgang til masser af natur og frisk luft.”

Find ejendomsmægleren til din bolig

Hos Dansk Boligvurdering sidder vi klar til at hjælpe boligejere med at finde den rigtige ejendomsmægler til at sælge deres bolig. Vi kan hjælpe med at finde ejendomsmæglere til både villaer, rækkehuse og ejerlejligheder. Med vores Mæglermatch kan du finde den bedste ejendomsmæglerkandidat i dit lokalområde. Vi hjælper dig helt gratis og uforpligtende med at få en vurdering af din bolig og et møde med en ejendomsmægler.

Hvis du vil vide mere, kan du kontakte os på telefon 30 74 07 29 eller ved at udfylde vores kontaktformular. Uanset hvordan du kontakte os, vil bestræbe os på at besvare din henvendelse hurtigst muligt.

Top