Hvem havde spået, at boligmarkedet skulle stå styrket med et rekordhøjt salg efter det første halvår, når økonomer havde dømt markedet ude grundet Covid-19? Det er nok de færreste. Men det tilfældet.

I følge Boligsiden.dk er der sammenlignet med samme periode sidste år solgt hele 5.000 flere boliger. Vel at mærke med et potentielt nedadgående marked helt fra marts måned, hvor Covid-19 brød ud i Danmark. Økonomiske vismænd prædikede om et fald i markedet på 8-11%, hvilket nu er droslet ned til 2-3%, men med et stærkt comeback på +3% i 2021.

Lysere tider forude – er det muligt?

Ser man på de tal, der indikerer, at der er blevet flere boliger end sidste år – kombineret med en lys spådom om et vækstende marked i 2021, er der meget, der tyder på, at boligmarkedet er solidt og går ind i lysere tider. Lysere tider forstået på den måde, at man nu også fra mediernes side ikke kan negligere tendensen, der er tydelig. Boligmarkedet er kun på vej én vej. Og det er op.

Selvom salget af sommerhuse trækker op, er almene boliger som huse og lejligheder bestemt også bidragsyder til, at champagnepropperne kan sprænge hos sælgerne.

”Fælles for både huse og ejerlejligheder er, at begge boligtyper kom rigtig godt fra start med høje salgstal i januar og februar. Men da krisen ramte i marts, reagerede de to dele af markedet forskelligt. Salget af villaer og rækkehuse faldt en smule i marts og april men var tilbage på sidste års niveau – og endda lidt over allerede i maj,” siger Birgit Daetz og tilføjer:

”Markedet for ejerlejligheder har været hårdere ramt, og det har taget længere tid at få salget af ejerlejligheder tilbage på niveau. Men de seneste tal for juni viser, at der nu også er kommet usædvanlig godt gang i denne del af markedet,” siger Birgit Deatz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden på Boligsiden.dk.

salg af boliger

Skal din bolig være en del af statistikken?

Vi sidder altid parate til at hjælpe boligejere med at finde den rigtige mægler til at sælge deres bolig. Vi kalder det Mæglermatch.

Det betyder, at vi finder en mægler, der er lokalt forankret i dit område, så du kan lukrere på vedkommendes kendskab og netværk. Det er ren win win for alle. Vi hjælper dig helt gratis og uforpligtende med at få en vurdering af din bolig og et møde med en mægler.

Du kan kontakte os på 30 74 07 29 eller på info@danskboligvurdering.dk, hvis du vil vide mere.

Top