Har du været et smut forbi boligsiden.dk eller andre lignende services, hvor du kan se udbuddet af boliger, har du sikkert bemærket, at der ikke er meget nyt på markedet.

Det skyldes, at udbuddet er det laveste i mere end 10 år – men ikke, fordi at færre sætter til salg, men ganske enkelt, fordi markedet er støvsuget af købere. Mange boliger når ikke offentlighedens søgelys og bliver solgt som skuffesager, mens dem, der gør, ikke bliver liggende ret længe.

De mange sultne og potentielle købere sidder klar til at booke fremvisninger, når noget endelig kommer på markedet. Afslag gives der ikke meget af, da de bliver handlet til prisen eller mere grundet efterspørgslen og det lave udbud.

Udbuddet er faldet med 2,6%

Boligsiden.dk melder om et fald i udbud på 2,6%, men ser man på antallet af boliger, der blev sat til salg i juni (6.700), er det på normalen. Faldet skyldes netop den store interesse, som har givet anledning til flere handler, således at udbuddet er forsvindende lille.

Hos Nordea tror man på, at der sidder potentielle sælgere derude, som holder sig tilbage, fordi de frygter, at deres bolig bliver en hyldevare. Samtidig mener man, at nogle stadig kan sidde tilbage med frygten for en anden bølge af corona, som kan have indflydelse på boligmarkedet.

Det har dog ikke været tilfældet, men snarere at tale om en medieskabt panik, da man kan se, at salget har været enormt de to forgangne måneder. Faktisk ligger vi 30% over salget før coronaen startede.

Få hjælp til at sætte din bolig til salg

Hos Dansk Boligvurdering er vi specialister i at hjælpe boligejere med at finde den rette mægler til at sælge boligen. Vi kalder det mæglermatch.

Det betyder, at vi finder en lokalt forankret mægler, der kender dit område og ved, hvad boligerne bør gå for. Én ting er, hvad boligerne står til salg for, men en anden er, hvad de sælges for. Dét kan en lokal mægler bidrage med indsigt i.

Ønsker du at høre mere, hvilket ikke koster noget og er helt og aldeles uforpligtende, kan vi kontaktes på telefon 30 74 07 29 eller på info@danskboligvurdering.dk.

Du kan også teste vores boligberegner, hvor du kan se, hvad din bolig er værd lige nu.

Top