Køberrådgivning – når man går fra boligsælger til boligkøber

Efter et succesfuld salg af boligen er det på tide at kigge efter et nyt hjem, som man har lyst bo i. Og dette er ikke en beslutning, man skal tage alt for let på. Man går fra rollen som sælger til køber, og dette er en markant anderledes situation at befinde sig i.

Derfor er der mange andre overvejelser og processer, man skal have indblik i, og disse kan være svære at forstå, hvis man ikke ved, hvad det er, man skal vide.

For mange ejendomsøgende kan det give mening at investere i en professionel købsrådgiver, der kan være en behjælpelig partner under hele købsprocessen – lige fra besigtigelse af ejendommen til prisforhandling. På den måde overser man ikke vigtige ting, og der bliver bevaret et køligt og fagkyndigt overblik under hele processen.

Med en professionel rådgiver indenfor ejendomsmæglerbranchen ved din side kan du trygt og bekvemt husshopper i ro og mag, og de vil stå klar med råd og vejledning, uanset hvilken situation, spørgsmål eller tvivl der måtte opstå under vejs.

Hvad indbefatter køberrådgivning ift. boligkøb?

Der er mange ting, du kan benytte en professionelle køberrådgiver til, hvor vi her vil belyse 3 konkrete områder, hvor det kan være nødvendigt med køberrådgivning ift. boligkøb: besigtigelse af ejendom, hjælp til prisforhandling og juridisk køberrådgivning.

Besigtigelse af ejendom

Ved besigtigelse af en ejendom kommer rådgiveren med ud og ser boligen, som har fanget din interesse. De bliver dit fagkyndige falkeblik, der har øje for, hvad der fremadrettet kunne have betydning for boligens tilstand. Herefter vil der som regel blive udarbejdet en konkret købsvurdering på baggrund af fremvisning af boligens tilstand og pris. På den måde undgår du at betale for meget eller købe dig ind i potentiel prisfælde. Med en køberrådgiver ved hånden, bliver du 100 % bekendt med, hvad du køber.

Hjælp til prisforhandling

Efter en besigtigelse af dit nye potentielle hjem drøftes der sammen med dig som køber på sidelinjen, hvor stort et afslag der er realistisk at få på baggrund af deres professionelle vurdering. Her vil der forklares de forskellige forhandlingstaktikker, der kan blive eller vil blive gjort brug af i den pågældende situation, så du kan føle dig tryg og være indforstået med, hvordan din rådgiver vil kæmpe din sag. En køberrådgiver vil som regel også stå for den efterfølgende prisforhandling med sælgeren.

Juridisk rådgivning

Med et huskøb er der mange juridiske dokumenter, du skal holde styr på, og her sørger en køberrådgiver for grundig gennemgang af alle relevante dokumenter og bilag, der måtte medfølge. Her vil de være særligt opmærksomme på potentielle faldgruber, så du ikke overser noget eller ender med en dårlig handel og/eller boligkøb. Sidst, men ikke mindst, står de oftest også for al kommunikationen omkring den endelig godkendelse af handlen.

Få bolighjælp hos Dansk Boligvurdering

Selvom boligkøb allerede i sig selv kan være en dyr fornøjelse, kan udgiften til en køberrådgiver som oftest tjene sig selv hjem. Først og fremmest skal man ikke sætte sig ind i juridiske dokumenter og paragraffer, og man får desuden ekstra hjælp til en prisnedsættelse. Alt i alt når man lægger tid, penge og ressourcer sammen, så vil være penge godt givet ud.

Med vores nyttige viden, mange års erfaring og professionelle rådgivning kan vi tilbyde dig de helt rette folk i branchen, der yder køberådgivning efter et boligsalg, så du kan være i gode hænder, efter vi har solgt dit bolig.

Ønsker du derimod at finde ud af, hvad hvad din bolig er værd, så kan vi hos Dansk Boligvurdering også være behjælpelige på det område. Her kan vi som din samarbejdspartner være med til at skabe et sikkert fundament under hele hussalgsprocessen.

Kontakt os for gratis boligrådgivning på telefon 30 74 07 29, på mail info@danskboligvurdering.dk eller ved at udfylde vores kontaktformular.

Top