Eksperter frygtede, at boligmarkedet pga. coronakrisen ville blive hårdt ramt ligesom under finanskrisen i 2007. Dog er dette langt fra sagen. Boligpriserne vil derimod stige – også selvom coronavirussen stadig er iblandt os.

Det er konklusionen fra Nationalbankens nye prognose, som ellers så markant anderledes ud i juni – og ganske vel mere dyster. Her vurderede Nationalbanken nemlig, at boligpriserne ville falde med 2,3 %. Man skulle som boligejer være forberedt på lavere kvadratmeterpriser og efterspørgsmål.

Du kan som boligejer kan derimod se frem til en prisstigning.

Priserne vil stige med 1,6 % i 2020 – og den kurve vil forsætte

Den nye prognose fra Nationalbanken lyder mere præcist på, at priserne vil stige med 1,6 % i år, 1,5 % næste år, hvorimod det i 2022 vil stige med hele 3,1 %. Det ser altså ud til at blive et ganske udmærket år, hvis du ønsker at sælge din bolig – og få profiteret på salget.

Selvom denne stigning kommer som en positiv overraskelse, er der flere gode årsager til, hvorfor en reel boligkrise ikke blev aktuelt. Det skyldes, at stigningen er understøttet af lave renter samt hjælpeordninger, som har bidraget til at opretholde danskernes indkomster under nedlukningen i foråret.

En stor del af danskerne har ikke kunne mærke en stor ændring på deres lønseddel, samtidig de med at de har været hjemsendt, hvilket har givet dem mulighed og tid til at vurdere deres nuværende boligsituation.

Skal vi hjælpe dig med at vurdere din?

Vil du vide, hvor meget din bolig er værd?

Hos Dansk Boligvurdering kan du få din bolig vurdere ganske gratis. Du skal blot bruge vores boligberegner. Her kan du få estimeret værdien af din bolig netop nu, hvis du ønskede at få den på markedet allerede i morgen.

Ønsker du derimod, at en af vores dygtige ejendomsmæglere skal komme forbi din bolig? Så find din ejendomsmægler her. Du kan helt uforpligtende drøfte din situation med os og få en gratis vurdering, hvor vi selvfølgelig sender den bedste mægler afsted til opgaven.

Kontakt os på telefon 30 74 07 29, på info@danskboligvurdering.dk eller ved at udfylde vores kontaktformular, så ringer vi dig op.

Top