Hvis du har tænkt over, hvornår man skal omlægge sine lån eller faktisk overvejer en låneomlægning, så er det formentligt med en hensigt om at spare penge på dine lån. Du bør dog overveje, hvorvidt det er det rette tidspunkt, og hvad der giver bedst mening for netop din økonomi.

Vi har i dette indlæg samlet nogle eksempler på, hvornår det kan give mening at omlægge dit realkreditlån. Hvis du ikke selv ønsker at bruge tid på at sætte dig ind i det, kan vores økonomiske rådgivere finde frem til dine muligheder for dig til et rådgivningsmøde. Det første møde er gratis og uforpligtende.

Når renten falder eller stiger

Det giver mening at omlægge et realkreditlån, hvis du kan spare penge på et nyt lån. Det kan du potentielt, når renten enten falder eller stiger. Dernæst har det stor betydning, hvorvidt du har et lån med enten fast- eller variabel rente. Har du et lån med en fast rente, mens renten er faldet, kan det give besparelser at omlægge lånet til et nyt fastforrentet lån med en lavere rente.

Der er flere tommelfingerregler for, hvornår det giver mening for dig at omlægge et fastforrentede lån:

– Din bolig er steget i værdi

– Dit boliglån er på mere end 1 million kroner

– Dit boliglån har en løbetid på mere end 20 år

– Renteændringen er mindst 1 procentpoint lavere end den gamle

– Det nye lån har en kurs over 97

Er renten derimod steget, mens du har en fast rente, så kan det i flere tilfælde betale sig at omlægge lånet til et fastforrentet lån med en højere rente. Når renten stiger, så falder kursen. Det betyder, at du potentielt kan indfri dit lån til mindre, end hvad du skylder. På den måde kan du skære noget af din gæld. Det betyder dog også, at din månedlige ydelse i så fald vil stige.

Har du et lån med en variabel rente, så betyder det netop, at dit lån automatisk bliver rentetilpasset og dermed får en ny rente. Hvis renten bliver lav, så kan du overveje, om det giver mening at binde dig til renten i længere periode, så du sikrer dig mod potentielle rentestigninger.

Flere penge og mere tryghed

Hvis du har behov for at låne penge, så kan det være en god idé at se på, om du har friværdi i din bolig. På den måde kan du låne penge i din bolig, men det er dog oftest billigst, hvis det er et større beløb, du ønsker at låne.

Hvis du er i tvivl om, hvad din bolig er værd, kan du få en estimeret pris i vores prisbregner.

En låneomlægning kan samtidig give dig mere tryghed i din boligøkonomi, hvis du omlægger dit lån fra en variabel rente til en fast rente. Så ved du, hvad dit lån vil koste i de næste mange år. Du kan også vælge at ændre dit variable lån til fx et F5-lån, hvor din rente dermed bliver tilpasset automatisk hvert 5 år. På den måde har du en fast tidsramme for, hvornår din rente bliver ændret næste gang.

Bliv klogere på dine muligheder

Det kan være svært at vide, hvad første skridt er, hvis du ønsker en låneomlægning. Og det kan være endnu sværere at regne ud, hvor store besparelser den potentielt kan give. Så hvis du fortsat er i tvivl om, hvornår man skal omlægge sine lån, tager vores økonomiske eksperter dig gerne dig i hånden. De hjælper dig med at finde den bedste løsning i lige netop din situation. Dette gøres til et gratis rådgivningsmøde går vores finansielle rådgivere din økonomi igennem sammen med dig.

Top