Hvis du overvejer en låneomlægning, så er det formentligt med en hensigt om at spare penge på dine lån. Du bør dog overveje, hvorvidt det er det rette tidspunkt, og hvad der giver bedst mening for netop din økonomi.

Vi har i dette indlæg samlet nogle eksempler på, hvornår det kan give mening at omlægge dit realkreditlån. Og hvis du ikke selv orker at sætte dig ind i det, men alligevel gerne vil spare penge, så tilbyder vores økonomiske rådgivere at hjælpe dig. Det første møde er gratis og uforpligtende.

Når renten falder eller stiger
Det giver mening at omlægge et realkreditlån, hvis du kan spare penge på et nyt lån. Det kan du potentielt, når renten enten falder eller stiger. Dernæst har det stor betydning, hvorvidt du har et lån med enten fast- eller variabel rente. Har du et lån med en fast rente, mens renten er faldet, så kan det give besparelser at omlægge lånet til et nyt fastforrentet lån, hvor du får en lavere rente.

Der er flere tommelfingerregler for, hvornår det giver mening for dig at omlægge et fastforrentede lån:

– Dit boliglån er på mere end 1 million kroner

– Dit boliglån har en løbetid på mere end 20 år

– Renteændringen er mindst 1 procentpoint lavere end den gamle

– Det nye lån har en kurs over 97

Få økonomisk rådgivning af vores låneeksperter.

Er renten derimod steget, mens du har en fast rente, så kan det i flere tilfælde betale sig at omlægge lånet til et fastforrentet lån med en højere rente. Når renten stiger, så falder kursen. Det betyder, at du potentielt kan indfri dit lån til mindre, end hvad du skylder. På den måde kan du skære noget af din gæld. Det betyder dog også, at din månedlige ydelse i så fald vil stige.

Har du et lån med en variabel rente, så betyder det netop, at dit lån automatisk bliver rentetilpasset og dermed får en ny rente. Hvis renten bliver lav, så kan du overveje, om det giver mening at binde dig til renten i længere periode, så du sikrer dig mod potentielle rentestigninger.

Flere penge og mere tryghed
Hvis du har behov for at låne penge, så kan det være en god idé at se på, om du har friværdi i din bolig. På den måde kan du låne penge i din bolig, men det er dog oftest billigst, hvis det er et større beløb, du ønsker at låne.

Er du i tvivl om, hvad din bolig er værd? Få en estimeret værdi her.

En låneomlægning kan samtidig give dig mere tryghed i din boligøkonomi, hvis du omlægger dit lån fra en variabel rente til en fast rente. Så ved du, hvad dit lån vil koste i de næste mange år. Du kan også vælge at ændre dit variable lån til fx et F5-lån, hvor din rente dermed bliver tilpasset automatisk hvert 5 år. På den måde har du en fast tidsramme for, hvornår din rente bliver ændret næste gang.

Bliv klogere på dine muligheder
Det kan være svært at vide, hvad første skridt er, hvis du ønsker en låneomlægning. Og det kan være endnu sværere at regne ud, hvor store besparelser den potentielt kan give. Vores eksperter tager dig i hånden og hjælper dig med at finde den bedste løsning i lige netop din situation Vi gennemgår uforpligtende din økonomi og ser på, hvilke besparelsesmuligheder du har.

Top