Valg af mægler er ikke helt ligegyldigt. I sidste ende kan det betyde forskellen på, om du får solgt til prisen, og om du får solgt med det samme, eller din bolig for liggepest.

Dét skal du se efter, når du vælger mægler

En mægler i København kender ikke nok til dit område, hvis du bor i Aarhus, hvorfor en lokalforankret mægler vil være at foretrække. Umiddelbart. Men igen er der kæder, der dækker hele landet med afdelinger i selv de mindst byer.

Når du skal søge ekspertviden, lytter du sikkert helst til den, der ved alt om ét emne og dermed er specialist. Du er ikke på udkig efter en generalist, der ved lidt om det hele, men snarere en, der ved meget om lidt. Samme tilgang kan være gavnlig, når du søger en mægler.

Lokale kontra landsdækkende rødder

Spørgsmålene er mange i forhold til salg af bolig, da det er en tillidssag, hvor der skal af- og/eller bekræftes undervejs. Ser vi på kendskabsgraden til dit lokalområde slår mægleren sig på, at vedkommende og vedkommendes medarbejdere alle har rødder i nær- og lokalområdet. Det giver dig en form for vished om, at de kender markedet på disse kanter.

En landsdækkende mægler har typisk noget at forholde sig til, når vi taler markedsføring og salg. Disse er underlagt en måde, hvorpå man gør tingene – og det kan gøre processen mere ufleksibel. Omvendt har mægleren et større netværk at lukrere på.

Sondér terænnet

Det bedste bud på, hvem du skal vælge til at sælge din bolig, er, at du tager en uforpligtende snak med en lokal og en landsdækkende. Således kan du vurdere, hvem der skaber mest ro i sindet hos dig – det handler i den grad om troværdighed og mavefornemmelse, når du overlader dit boligsalg til andre.

 

Er du i tvivl?

Vi udvælger og samarbejder med de bedste ejendomsmæglere i hele landet og vil meget gerne hjælpe med, at finde den bedste lokale mægler til din bolig. Læs mere under Mæglermatch – det er gratis og uforpligtende.

 

Top