Det korte svar er, at den rigtige pris er, hvad du vil have for den sammenholdet med, hvad en køber vil give for den. 

Det mere udtømmende svar er, at du skal se på markedets udvikling, evt. forbedringer af boligen samt få en konservativ boligvurdering. Får du en optimistisk vurdering, kan du risikere at blive grådig og sætte dine forventninger til salgsprisen urealistisk.

Den rigtige pris er afgørende for salget

På den anden side sidder der boligspekulanter og venter på boliger, der overstiger fx 300 dage, da de måske er sat lavt på udbudstidspunktet og senere er faldet i pris. Tag fx en villa, der har ligget i 320 dage, som har en reduceret prisen ad flere omgange – først med -2% og senere igen med -3%. Hvis den i virkeligheden var sat for lavt med 5%, er det en reel besparelse i forhold til den værdi, boligen ville have i dag med en ny vurdering.

Og så skal man huske, at dem, der sælger, hvor prisen er faldet meget over tid, de er mere tilbøjelige til at gå endnu længere ned. 

Derfor er det alfa og omega, at din bolig hverken bliver sat for optimistisk højt, så ingen bider på, men heller ikke for lavt, så den får lov at blive liggende og må tages af igen senere.

Rådfør dig med en mægler

Har du et potentielt forestående salg, kan du altid få foretaget en gratis boligvurdering, så du kan se, hvad du potentielt kan få for din bolig. Her vil en mægler, i samråd med dig, komme frem til en pris, du kan gå videre med. Og evt. sælge, hvis vurdering imødekommer dine forventninger.

 

Kontakt os for uforpligtende rådgivning

Har du brug for at tale med os om din situationen, er vi parate til at hjælpe dig. Det koster ikke noget. Du kan kontakte os på telefon 30 74 07 29 eller på info@danskboligvurdering.dk.

Går du i salgstanker?
Vi kan hjælpe med, at finde den bedste lokale mægler til din bolig. Læs mere under Mæglermatch – det er gratis og uforpligtende.

 

Top