Taler medierne sandt? Er der en ny krise på vej?

Medierne skriver om det. Befolkningen taler om det. Er der en ny boligkrise på vej? Medierne maler et billede af en ny krise i 2020 – boligmarkedets opsving kan ikke blive ved, men hvornår rammer den næste krise? Vi har spurgt en ejendomsmægler, som har fingeren på pulsen på boligmarkedet.

De sidste par år har vi hørt, at det ikke kan blive ved. Priserne stiger, og renterne er historisk lave. Nu må nedturen vel snart komme. Befolkningen begynder at tale om det. Tvivlen kommer, når der skal købes bolig. Skal vi vente med at købe eller tør vi tage chancen nu?

Vi har spurgt Morten Eriksen, som er indehaver af Aarhus Mæglerne. Morten har købt og solgt ejendomme siden 2010. Med hans 10 års erfaring kan han sagtens nikke genkendende til mediernes beretninger om en potentiel ny krise på vej samt boligkøbernes tvivlen, når han møder dem på fremvisninger og vurderinger.

Læs også: Undgå lang liggetid med korrekt pris

Ejendomsmægler er uenig
Temperaturen på boligmarkedet er stadig fornuftigt. Så fornuftigt at ejendomsmægler Morten Eriksen er uenig i mediernes billede af en ny boligkrise. Renterne er stadig meget lave – mere end vi havde forventet. De lave renter presser boligpriserne op og tiltrækker flere yngre boligkøbere end tidligere.

Morten Eriksen, Indehaver hos Aarhus Mæglerne, uddyber:
”Vi oplever et fornuftigt antal handler her hos Aarhus Mæglerne. Det sættes sammen med, at renten stadig er historisk lav hos bankerne, som får flere til at købe bolig.”

Boligsiden bakker Morten Eriksen op
Boligsiden ser tilbage på 2019. Her sætter boligøkonom også optimisme på palletten, når der tales og analyseres på boligmarkedet i hele næste årti. Meget tyder på, at det samlede antal solgte villaer og rækkehuse vil være rekordsættende for hele årtiet. Renteniveauet vil også fortsætte ind i 2020 og igen tiltrække boligkøbernes købelyst.

Boligsiden tilføjer yderligere, at der vil være sunde årlige prisstigninger det næste årti modsat de markante prisstigninger, vi har set de seneste år. Her tilføjer ejendomsmægler, Morten Eriksen:

”Når man som ejendomsmægler har oplevet en periode med lave salgshastigheder på 60 dage i gennemsnit det seneste år, så vil en stigning på 70 dage føles dårlige for de fleste ejendomsmæglere. Når vi så sammenligner med tidligere tider, så er det på ingen måde slemt.”

Morten Eriksen fortsætter:
Hos Aarhus Mæglerne sætter vi rekord med antal solgte boliger i 2019 modsat de sidste 5 år. Vi ved, at branchens opsving kommer og går, men lige nu mærker vi stadig et støt stigende antal handler og en positiv vækst på boligmarkedet. Derfor ser vi ingen grund til at bekymre sig om en ny krise på vej i 2020. Vi ser positivt på året 2020 og forventer mange gode og spændende handler.

Nemt at sætte til salg
Det er et stort skridt at sætte til salg, men selve processen ikke så svær, men du kan altid gøre dig klar til en boligvurdering med en ejendomsmægler.

Er du på udkig efter en god ejendomsmægler, så kan vi hjælpe. Gennem mæglermatch finder vi den bedste lokale mægler til netop din bolig – gratis og uforpligtende.

Top