Der er nu endnu bedre grund til at få solgt din bolig nu. Dansk Bank skærper i samråd med Realkredit Danmark kravene til udbetalingen til bolig med det dobbelte.

Det vil altså sige, at du skal lægge minimum 10% af købssummen til en bolig, når du skal ud at handle. Argumentet er, at det skal luge ud i de “svageste” på boligmarkedet, som er mere tilbøjelige til at bukke under rent økonomisk, når kriser som den verserende rammer.

Overvejer du derfor at sælge din bolig, er der ikke mange argumenter for at holde igen. Det er bare om at få sat den til salg, hvis du altså vel at mærke vil sælge, så du ikke ender med at sidde i den i de kommende relativt mange år.

Bremser igangsættelsen af samfundet og forbruget

Hos konkollegaerne i andre pengeinstitutter har man ikke meget til overs for Danske Banks tiltag. Her mener man, at det bremser den igangsættelse af samfundet, som så småt er under opsejling igen.

Helt faktuelt får det den betydning, at der er færre, der overvejer at købe bolig, som må vente. De skal da spare det dobbelte op, hvis de vil gøre sig forhåbninger om at indlogere sig i nyt hus eller lejlighed.

Der lyder stor forundring hos Dansk Ejendomsmæglerforening, da man mener, at det vil bremse boligmarkedet og sætte eksisterende boligejere i en ringere situation, end hvis markedet er i fremdrift. Ender man med flere teknisk insolvente, er det ikke just noget, der skaber en katalysator til vækst.

Ikke gennemtænkt tiltag fra Danske Bank

Danske Banks reaktion på et markedet, der endnu ikke har reageret til fulde endnu – eller vil gøre det – forekommer grotesk og ikke særligt gennemtænkt.

Hvis økonomien skal i gang igen, skal der gang i salget af boligere. Det vil medføre, at flere sætter til salg, hvorfor udbud og efterspørgsel vil gå sin gang. Ganske, som det har gjort det så længe, vi har levet.

Bomben, der blev smidt af Danske Bank i dag, braser mange potentielle boligdrømme, som kunne have sat gang i markedet, der ikke er mere stagneret end en nedgang på 6% sammenlignet med februar. Som i øvrigt var mange mægleres rekordmåned.

Læs mere om historien her.

Få vurderet din bolig nu

Er du interesseret i at få din bolig vurderet med henblik på et eventuelt salg, er der ikke langt. Vi har udviklet en online beregner, der kan give dig en estimeret salgspris. Det forudsætter dog en gennemgående vurdering af en ejendomsmægler, hvis du vil have en eksakt pris. Det kan vi også arrangere, og det er ganske uforpligtende.

Vi samarbejder udelukkende med mæglere, der følger regeringens anvisninger ift. Covid-19. Prøv vores beregner, og efterfølgende vil du blive kontaktet.

Du kan også kontakte os direkte, hvis du vil have en uforpligtende snak om markedet og dine muligheder.

Kontakt os på info@danskboligvurdering.dk eller på 30 74 07 29.

Vi ser frem til at høre fra dig.

Top