I skrivende stund sidder der massevis af boligejere derude i stuerne og holder vejret. De overvejer at sælge deres bolig. De har måske gjort det længe, men har grundet hele situationen med Covid-19 set tiden an og forekommer en smule nervøse i forhold til, hvad der kommer til at ske på boligmarkedet. 

Faktum er, at der ikke har været så få boliger til salg siden 2007. Køberne står på spring og tager stort set alt, der kommer på markedet. Flere mæglere har meldt om salgsrekorder, og det bliver et godt år for dem, der har solgt bolig. For der er mange efter sommerferie, der har ladet et “Til salg”-skilt plante foran deres bolig. 

Men længe har de ikke stået, og mæglerne leder med lys og lygte efter nye boliger, da de allerede har mange potentielle købere i køberkartoteket. Samtidig er der ikke givet ret meget i afslag, når en bolig skulle forhandles. 

Huspriserne er steget til vejrs, og det kan være din chance for at lave et godt salg, før vi måske for alvor ser krisens konsekvenser. Men hvorfor skal du sælge lige nu og ikke vente? 

3 gode grunde til ikke at vente med at sælge 

Køberne står i kø. Så enkelt er det. Sætter du din bolig til salg lige nu, er der næsten med statsgaranti meget aktivitet omkring din bolig. Flere lokale områder, der er meget eftertragtede, modtager med jævne mellemrum breve i postkassen, hvor private rækker ud og hører, om de vil sælge deres bolig. 

Da salgspriserne er på sit højeste lige nu, har du mulighed for at sælge for mere, end hvad du købte for. I og med at markedet ikke har mange boliger til salg, er der rift om de få, der er. Det kan betyde en regulær budkrig, hvor du kan ende med flere bydere, der må byde over hinanden. Overvejer du at sælge, men venter, ser du måske ind i et mindre lukrativt marked om ganske kort tid. 

Det er umuligt at spå om, hvordan boligmarkedet kommer til at gå, da vi endnu har “til gode” at se konsekvenserne af krisen, hvor flere antageligt må flytte fra hus og hjem på grund af manglede arbejde. For arbejdsløsheden er tiltagende – og med hastige skridt. Flere boliger til salg betyder lavere priser, da konkurrencen bliver mindre. 

Bliv rådgivet omkring din situation

Hører du til den horde af boligejere, der holder sig tilbage med hensyn til at sælge, tager vi gerne en uforpligtende snak med dig. Vi kan sågar matche dig med en lokal mægler, som vil give en ligeledes uforpligtende salgsvurdering. Så har du mulighed for at se, hvor meget du reelt kan tjene på et eventuelt salg af din bolig lige nu. 

Vi erfarer, at flere mæglere gennem tiden har haft massevis af skuffesager med hurtige købere. De tider er dog slut. Det vidner om, at alle boliger bliver revet væk. Skal din være den næste? 

Kontakt os endelig for rådgivning på telefon 30 74 07 29, på mail info@danskboligvurdering.dk eller ved at udfylde vores kontaktformular.

Vi glæder os til at hjælpe dig godt videre. 

Top