Ikke overraskende er den bedste måned en sommermåned. Selvom der er godt gang i boligsalget i påskeferien, hvor massevis af boligejere holder åbent hus, er det faktisk i juni, hvor de fleste vælger at sætte deres bolig på markedet. 

Ifølge Boliga er det her, der er lavest afslag i prisen for villaer med kun 4,9% i perioden fra 2007 til 2016, hvor den omfattende undersøgelse blev foretaget. Skal man gisne om, hvad årsagen til det kan være, kan et kvalificeret bud være, at der er mere lyst, haven ses fra sin bedste side, når solen skinner, og generelt er sommeren mere indbydende.

Denne måned sælger dårligst

Om det skyldes generel travlhed i danskernes liv, er det heller ikke så overraskende, at vinteren er den årstid, der er dårligst set med sælgerbrillerne på. I særdeleshed december, hvor juleræset står på, som i gennemsnit har givet 7,9% i afslag på den oprindelige listepris. 

Overvejer du at sælge din bolig i december, fordi der er en forestående familieforøgelse, er det måske værd at slå koldt vand i blodet og vente lidt, til solen skinner igen, og temperaturerne stiger.

Du skal naturligvis være opmærksom på, at der går lidt tid på at få vurderet din bolig, taget billeder og sat den til salg samt lave markedsføring. Du kan derfor med fordel påbegynde det indledende arbejde ca. halvanden uge før.

Tal med en rådgiver, før du sælger

Vil du gerne blive klogere på, hvordan og hvornår det er godt at sælge for netop dit område, er det som regel en god idé at tale med en lokalt forankret rådgiver. Her kan vi være behjælpelig med at pege dig i den rigtige retning.

Du kan kontakte os på telefon 30 74 07 29 eller på info@danskboligvurdering.dk.

Top