Boligmarkedet er i topform. Faktisk i så god form, at den samlede købesum, der er handlet boliger for i 1. kvartal af 2021 på landsplan, er på niveau med den samlede købesum for hele boligsalget i 2012. Ifølge Boligsiden satte marts måned samtidig en ny rekord for højeste antal bolighandler på én måned. Og den store interesse for at handle bolig betyder, at det lige nu er sælgers marked. 

Alle boligtyper oplever fremgang 

I marts måned blev der solgt 13.400 boliger, hvilket er 2.000 boliger mere end ved den hidtidige rekord, som blev sat i juni 2020. Marts bød samlet på 7.421 solgte villaer, rækkehuse og sommerhuse i Danmark, hvilket er en ny rekord for hushandler. Det er samtidig hele 25 pct. flere end i februar måned, der på det tidspunkt også satte en ny rekord med ca. 6.000 solgte huse. Ser man på sommerhuse, så er udviklingen den samme, hvor der er en fremgang på 26 pct. fra februar måned.  

Op til påske blev det samlede udbud af boliger øget, da flere satte deres hjem eller sommerhus til salg. De sultne købere havde dermed flere valgmuligheder, hvor mange havde held med at finde deres nye hjem. Det resulterede i en ny rekord, hvor antallet af bolighandler var næsten dobbelt så højt, som det plejer at være i marts måned.  

48 kommuner har i 2021 handlet for mere end i hele 2012 

Med boligmarkedets aktive start på 2021, og i særdeleshed marts måned, viser det sig, at der i 48 af de danske kommuner er handlet boliger for mere end 2012-resultatet, selvom boligkøberne endnu blot har haft tre måneder at handle i. Det er fx kommuner, der har oplevet en stor stigning i salget af huse eller sommerhuse. På listen finder vi kommuner i hele Danmark, hvor Silkeborg, Gribskov og Holbæk topper listen. Og tendensen peger i en klar retning. Køberne er boligsultne, og der er rift om dem, der kommer til salg.  

Boligsælger har overhånden lige nu 

Boligmarkedet oplever et lavere udbud af boliger, mens der fortsat er mange købere, der leder efter deres nye hjem. Det har fået boligpriserne til at stige, hvilket giver boligejere en god chance for at lave en god handel på deres hjem. Hos Dansk Boligvurdering ved vi, at det er en stor beslutning at sætte sit hjem til salg. Så hvis du er nysgerrig på, hvad din bolig er værd med de nuværende tendenser, så kan du nemt starte med at prøve vores gratis online prisberegner her 

Hvis du vil høre mere om, hvordan du får din bolig solgt, så sidder vi klar ved telefonen på 30 74 07 29 eller mail info@danskboligvurdering.dk for gratis boligrådgivning.

Top