Hvad er status for boligmarkedet egentligt her knap 8 måneder efter nedlukningen?

Da coronavirussen for alvor strammede sit greb om Danmark i foråret, var der mange dystre prognoser for boligmarkedet. De har imidlertid vist sig ikke at holde stik.

Tværtimod viser oplysninger fra Boligsiden, at 2020 har oplevet stigende boligpriser samlet set i løbet af året. Faktisk viser tallene, at juli måned endte med at slå rekord med salgspriser, der var på det højeste siden 2010. Prisstigningerne kan ses i stort set hele landet, og altså ikke kun i de store byer. De kraftige prisfald, der blev varslet, er dermed helt udeblevet.

Coronakrisen har altså tilsyneladende ikke holdt danskerne tilbage i deres boligjagt. Og det er rigtig gode nyheder for dig, der overvejer at sælge din bolig eller er interesseret i en ny boligvurdering. Din bolig kan nemlig være mere værd, end den nogensinde har været tidligere. For selvom coronakrisen er gået hårdt udover økonomien, ser boligmarkedet ud til at have været mere eller mindre immunt.

Opklaringen kom hurtigere end forventet

Med de nye tal og indsigter fra Boligsiden bliver der således manet til ro. De mørke skyer der blev spået til at trænge ind over boligmarkedet viste sig slet ikke at holde stik. Den stilstand der har været på boligmarkedet under nedlukningen var kortvarig. Der gik nemlig ikke længe, før boligkøberne efterhånden tøede op og fik mod på at fortsætte med at forfølge deres boligdrømme.

Boligmarkedet står altså fortsat stærkt i 2020, og alt tyder på, at vi vil se en positiv tendens, der fortsætter med at trodse coronakrisen.

Det kan virke mærkeligt, at vi fortsat kan kigge ind i prisstigninger midt i en verdensomspændende krise.

Men en del af årsagen hertil skal ses i lyset af, at dansk økonomi og boligmarkedet i forvejen stod rigtig stærkt, før coronavirussens indtog – tilsyneladende så stærkt, at end ikke en global pandemi kunne sætte en stopper for et stortrivende boligmarked. Derudover har det lavere udbud af boliger også ført til større efterspørgsel, der alt andet lige har været med til at holde hånden under priserne.

Tøv ikke med at sælge

Som med alt andet i livet kan vi aldrig vide, hvad fremtiden byder på. Det gælder også for den kommende tid, efterhånden som anden bølge af coronavirussen er ved at udvikle sig. Men de hidtil positive tal og rekord-resultater giver i hvert fald ikke anledning til at lade sig hoppe med på vognen med skrækscenarier og foruroligende analyser.

Som boligsælger er der nemlig ikke noget der peger på, at det skulle være en god idé afvente markedet, før boligen sættes til salg. I hvert fald ikke hvis det er eventuelle faldende priser, du er bekymret for. Coronakrisen har nemlig ikke slukket danskernes boligdrømme. Faktisk fremgår det fra en undersøgelse fra EDC, at kun 5%, at de boligsøgende har sat deres planer på pause.

En del boligsælgere har dog alligevel tøvet under nedlukningen. Det betyder, at køberne har haft færre huse at vælge imellem. Går du med salgstanker er der således rigtig god grund til at få plantet Til salg-skiltene i jorden nu, mens både priserne og efterspørgslen er høj.

Kan vi hjælpe dig?

Kontakt os endelig for rådgivning på telefon 30 74 07 29, på mail info@danskboligvurdering.dk eller ved at udfylde vores kontaktformular.

Du kan også få en estimeret salgspris på din bolig med vores online prisberegner – det er gratis.

Top