En uvildig finansiel rådgiver er den person, du skal tage fat i, når du vil have styr på din økonomi. Det betyder ikke, at du ikke har gavn af at søge uvildig finansiel rådgivning, hvis du føler, at du har styr på din økonomi. Men mange danskere henvender sig typisk til sin bankrådgiver for at diskutere finansielle forhold og fremtidsønsker. Og her skal du passe på. En bankrådgiver er nemlig i en direkte interessekonflikt med dig og banken. Modsat er en uvildig finansiel rådgiver uafhængig af banker og arbejder 100% ud fra dine interesser. De arbejder for, at du kan spare penge og få de bedste forhold for din økonomi.

Vi gennemgår, hvorfor du ikke har lyst til at snyde din økonomi for en uvildig finansiel rådgiver:

Få en gratis gennemgang af dit økonomiske set-up til et gratis og uforpligtende rådgivningsmøde med vores uvildige finansielle rådgivere.

1. Sikrer dig et højere rådighedsbeløb

Bankerne skal ikke tjene penge på, at du ikke forstår en masse om renter, gebyrer og bidragssatser. Det er her en uvildig finansiel rådgiver træder ind og finder besparelserne for dig og sætter din økonomi sammen efter dine behov. En uvildig finansiel rådgiver har indgående kendskab til bankmarkedet og bruger sin viden til at sikre dig besparelser til bl.a. et højere rådighedsbeløb. Rådgiveren ser dit økonomiske set-up igennem og vurderer ud fra dine ønsker og fremtidsplaner, hvilke parametre der skal skrues på, for at du kan opnå den hverdag, du drømmer om.

2. Skaber mere fordelagtige økonomiske forhold og vilkår

Flere undersøgelser af bl.a. YouGov viser, at danskerne stoler mindre og mindre på deres bankrådgivere. Og det er forståeligt, da bankrådgivere er i en direkte interessekonflikt, hvor du som kunde ikke kan være sikker på, at du kommer i første række. Men der er sagen anderledes hos en uvildig finansiel rådgiver. En uvildig, finansiel rådgiver ser gennem bankernes tricks og ved, hvilke parametre, de kan presse banken på. Fx kan der forhandles med banken om stort set alle forhold på nær bidragssatsen og tinglysningsafgiften.

Forhold du kan forhandle om:

 • Renter
  Prisen for at låne pengene i banken. Betales som oftest pr. måned
 • Gebyrer
  Betales fx når du køber kreditkort, hæver penge, har flere konti m.m.
 • Ekstra produkter og services
  Fx rejseforsikring med i prisen, gratis kreditkort, service m.m.

Forhold du ikke kan forhandle om:

 • Bidragssatser på realkreditlån
  Gebyr, der betales til realkreditinstitut.
 • Tinglysningsafgifter
  Statslig afgift, der betales ved tinglysning af dokumenter.

3. Bedre indblik og forståelse for din økonomi

Når du rådfører dig med en uvildig finansiel rådgiver, vil målet altid være, at du får et bedre overblik og mere kontrol over din økonomi. Rådgiveren giver dig et grundigt indblik i, hvilke forhold du skal være opmærksom på. Herefter beslutter du selv, hvor meget du har behov for hjælp til. Hvis du fx ikke selv ønsker at sidde i en forhandlingssituation med banken, kan rådgiveren træde i dit sted gennem en fuldmagt.

4. Holder øje med, hvornår du kan spare penge

Flere og flere uvildige finansielle rådgivere tilbyder automatisk overvågning af dine lån. Det betyder, at du fx betaler et månedligt beløb for, at de overvåger udviklingen på dem. Hvis renten går op, har du potentielt mulighed for at skære en del af din restgæld. Hvis renten derimod falder, har du potentielt mulighed for at omlægge dit lån til en lavere rente og får dermed færre månedlige omkostninger på dit lån. Når en relevant udvikling sker, kontakter de dig, og du skal dermed aldrig bekymre dig om at gå glip af potentielle besparelser.

Liste over forskellen mellem uvildig rådgiver og bankrådgiver

Find ud af, hvor meget du kan spare til et gratis møde

Vi samarbejder med uvildige finansielle rådgivere i hele Danmark, og vi vil meget gerne fortælle dig mere om dine muligheder. Find ud af, hvor meget du kan spare til et gratis og uforpligtende rådgivningsmøde.

Top